Hoe werken edelstenen?

Edelstenen zijn al eeuwenlang geliefd vanwege hun schoonheid en krachtige energetische werking. Het gebruik van edelstenen is dan ook geen nieuw concept. Maar hoe werken edelstenen dan precies? Wat doen ze en hoe gebruik je ze? In dit artikel leg ik je graag uit wat de energetische werking van edelstenen is en hoe ze jou kunnen helpen bij jouw spirituele ontwikkeling.

 

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn mineralen die worden gevormd door natuurlijke processen, zoals vulkanische activiteit en sedimentatie. Ik noem ze daarom ook wel cadeautjes van de natuur. Ze hebben vaak unieke kristalstructuren en kleuren die ze onderscheidt van andere mineralen. Edelstenen zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren en zijn wereldwijd te vinden. 

 

Energetische werking van edelstenen

Edelstenen hebben een energetische werking omdat ze bestaan uit mineralen die elk hun eigen frequentie en trilling hebben. Deze frequentie kan onze eigen frequentie beïnvloeden en ons helpen om ons energieveld in balans te brengen. Door edelstenen te dragen, te gebruiken in meditatie of in huis te plaatsen, kunnen we ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn verbeteren. Dat betekent ook dat ieder persoon behoefte heeft aan een ander type edelsteen. Daar later meer over!

Wanneer we edelstenen dragen of gebruiken, hebben hun energetische frequenties dus invloed op ons energieveld. Als we bijvoorbeeld stress ervaren, kunnen we een edelsteen kiezen die bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen, zoals amethist. Door deze edelsteen bij ons te dragen of te gebruiken tijdens meditatie, kunnen we ons stressniveau verlagen. Je zult merken dat je kalm wordt, je ontspannen voelt en je minder opgelaten bent. 

 

Welke edelsteen is geschikt voor mij?

Er zijn talloze edelstenen beschikbaar en elke edelsteen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en werking. Welke steen voor jou geschikt is, is dus per persoon en per situatie verschillend. Bij het uitkiezen van een edelsteen is het goed om helder te hebben waar je behoefte aan hebt. Is dat rust? Zelfliefde ontwikkelen? Meer zelfvertrouwen? Doorzettingsvermogen? Door op zoek te gaan vanuit jouw behoefte kom je steeds dichterbij de edelsteen die geschikt is voor jou.

 

Verschillende soorten edelstenen 

Hieronder een aantal populaire edelstenen en hun werking op een rijtje:

1. Amethist

Amethist staat bekend om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen. Het helpt bij het verminderen van angst en stress en kan helpen bij het bevorderen van een betere nachtrust. Amethist werkt daarnaast verlichtend en helpt je om verdriet of verlies te verwerken. 

 

2. Rozenkwarts

Rozenkwarts heeft een liefdevolle en kalmerende werking. Rozenkwarts opent je hart zodat je liefde kunt geven en ontvangen. De edelsteen kan helpt bij het ontwikkelen van zelfliefde en bij het verbeteren van relaties. Rozenkwarts heeft een verzachtende werking en vermindert eenzaamheid.

 

3. Tijgeroog

Tijgeroog is een edelsteen met beschermende en aardende eigenschappen. Tijgeroog kan helpen bij het verbeteren van zelfvertrouwen en focus. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en helpt je bij het maken van lastige keuzes. Tijgeroog geeft je kracht, moed en doorzettingsvermogen.

 

4. Maansteen

Maansteen zorgt voor een flow in vrouwelijke energie. Deze edelsteen geeft een gevoel van liefde en vermindert angst en woede. De kalmerende eigenschappen versterken je intuïtie en helpen je om naar binnen te keren. Maansteen is daarom een ideale steen om mee te mediteren.

 

5. Bergkristal

Bergkristal is een krachtige beschermer die zuiverend werkt. De steen kan helpen bij het bevorderen van helderheid, concentratie en creativiteit. Bergkristal zorgt voor innerlijke stabiliteit en zet negativiteit om in positiviteit. Wist je dat bergkristal ook de werking van andere edelstenen versterkt? 

 

Hoe gebruik je edelstenen?

Heb je een edelsteen uitgezocht? Dan kun je hem gaan gebruiken! Dat kan op verschillende manieren. Ook hiervoor geldt dat de voorkeur verschilt per persoon en situatie, dus ontdek vooral wat wel en niet bij jou past. Hieronder een aantal populaire manieren om edelstenen te gebruiken:

1. Draag ze bij je

Een van de meest populaire manieren om edelstenen te gebruiken, is door ze bij je te dragen. Je kunt ze bijvoorbeeld dragen als sieraden, zoals een ketting, armband of ring. Zo heb je de edelsteen altijd bij je en kun je profiteren van de energetische werking gedurende de dag.

2. Mediteer met edelstenen

Edelstenen kunnen ook gebruikt worden tijdens meditatie. Je kunt bijvoorbeeld een edelsteen vasthouden tijdens het mediteren of deze op je lichaam plaatsen. Zo kun je je meditatie verdiepen en profiteren van de energetische werking van de edelsteen.

3. Plaats edelstenen in huis

Je kunt edelstenen ook gebruiken om de energie in je huis te verbeteren. Plaats bijvoorbeeld een bergkristal in de woonkamer of slaapkamer om de energie te zuiveren en te harmoniseren. Of plaats rozenkwarts in de slaapkamer om een liefdevolle en kalmerende sfeer te creëren.

4. Gebruik edelstenen tijdens een healing

Edelstenen worden ook vaak gebruikt tijdens healing sessies. Een therapeut of healer kan de edelsteen bijvoorbeeld op specifieke plekken op het lichaam plaatsen om blokkades op te heffen en de energiebalans te herstellen.

 

Klaar om edelstenen te gebruiken?

Zoals je hebt kunnen lezen hebben edelstenen een krachtige energetische werking. Door edelstenen te dragen, te gebruiken tijdens meditatie of in huis te plaatsen, kunnen we profiteren van hun unieke eigenschappen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, liefde, bescherming of helderheid, er is altijd een edelsteen die bij je past. Probeer het eens uit en ontdek zelf de kracht van edelstenen! Heb je vragen of kun je wel wat advies gebruiken? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je met alle liefde 

 

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als medisch advies. Raadpleeg altijd een arts als je gezondheidsproblemen hebt.