Edelstenen reinigen en opladen

Edelstenen zijn cadeautjes van Moeder Aarde. Ze zijn niet alleen schitterend om te zien, maar hebben ook de kracht om je te helpen bij jouw spirituele reis. Wanneer je edelstenen gebruikt, verzamelen ze energieën uit de omgeving om ons heen. Deze energieën kunnen na verloop van tijd in de edelstenen blijven hangen. Dit is waarom het belangrijk is om edelstenen regelmatig te reinigen en op te laden.
 

Waarom moet je edelstenen reinigen en opladen?

Edelstenen hebben de kracht om energie te absorberen en vast te houden, zowel positieve als negatieve energie. Wanneer je edelstenen regelmatig draagt of gebruikt, absorberen ze energie uit hun omgeving en jouw eigen lichaam. Na verloop van tijd kunnen deze energieën zich ophopen en de spirituele kracht van de edelstenen verminderen.

Door edelstenen regelmatig te reinigen, verwijder je de opgebouwde negatieve energieën en herstel je hun spirituele kracht. Het opladen van edelstenen helpt ze om hun positieve energie te behouden, zodat je de helende kracht van de edelstenen kunt blijven gebruiken.

 

Hoe kun je edelstenen reinigen?

Er zijn verschillende manieren om edelstenen te reinigen. Het kiezen van de juiste methode hangt af van de steen en jouw persoonlijke voorkeur. Hieronder volgen enkele van de meest populaire methoden om edelstenen te reinigen:

1. Water

Reinigen van edelstenen met water is een van de meest populaire methoden. Dit doe je door de edelstenen onder koud stromend water te houden. Laat het water over de steen stromen om alle negatieve energieën weg te spoelen. Controleer eerst of de steen tegen water kan, want niet alle stenen kunnen water verdragen. 

2. Rook van salie of palo santo

Het gebruik van salie of palo santo is een eeuwenoude en effectieve manier om edelstenen te reinigen. Dit wordt ook wel smudgen genoemd. Steek de salie stick of het palo santo stokje aan en blaas het vuur uit. Houd de edelstenen boven de rook om deze te reinigen.

3. Aarde

Edelstenen kunnen ook worden gereinigd worden door ze in de aarde te begraven. De aarde absorbeert negatieve energieën en brengt de edelstenen weer in balans. Plaats je edelstenen in een zakje of doosje en stop ze in de grond. Laat ze daar minimaal 24 uur liggen, voor optimale reiniging.

4. Geluid

Een andere krachtige methode om edelstenen te reinigen, is door middel van geluidsgolven. Plaats de edelstenen in de buurt van een klankschaal, gong of stemvorm en sla deze zachtjes aan. De trillingen van het geluid zullen de negatieve energieën verwijderen. 
 

Hoe laad je edelstenen op?

Na het reinigen van je edelstenen is het belangrijk om ze op te laden met positieve energie. Dit zijn enkele methoden om edelstenen op te laden:

1. Zonlicht

Zonlicht is een natuurlijke bron van energie. Leg je edelstenen voor een paar uur in direct zonlicht om ze op te laden. Let daarbij wel goed op, want sommige stenen (zoals amethist) kunnen verkleuren of beschadigd raken als ze te lang worden blootgesteld aan zonlicht. Wees dus voorzichtig met deze methode.

2. Maanlicht

Maanlicht is ook een sterke en natuurlijke energiebron, die wordt geassocieerd met vrouwelijke energie en intuïtie. Leg je de stenen op een vensterbank of buiten op een plek in het maanlicht. Dit kan het beste worden gedaan tijdens de volle maan of de dagen ervoor en erna, wanneer het maanlicht het meest krachtig is. Laat de stenen de hele nacht liggen om ze op te laden.

3. Seleniet

Seleniet is een zeer krachtige steen die wordt gebruikt om edelstenen op te laden. Seleniet heeft de eigenschap om negatieve energie om te zetten in positieve energie. Precies wat je nodig hebt als je jouw edelstenen wilt opladen. Plaats je edelstenen op een stuk seleniet om ze op te laden en te reinigen.

4. Bergkristal

Bergkristal staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen en kan worden gebruikt om de energie van andere edelstenen op te laden. Dit doe je door een bergkristal een nachtje naast je edelstenen te leggen, zodat de energie van de bergkristal kan worden overgedragen op de andere stenen. 

 

Hoe vaak moeten edelstenen gereinigd en opgeladen worden?

Het is belangrijk om je edelstenen regelmatig te reinigen en op te laden, afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt en welke energieën ze hebben opgenomen. Als je je edelstenen dagelijks gebruikt, raden wij aan om ze minstens één keer per week te reinigen en op te laden. Als je ze minder vaak gebruikt, is het raadzaam om ze minstens één keer per maand te reinigen en op te laden.

 

Klaar om jouw edelstenen te reinigen en op te laden?

Met deze tips kun je hopelijk aan de slag met het reinigen en opladen van edelstenen. Door je edelstenen regelmatig te reinigen en op te laden, kun je ervoor zorgen dat de stenen hun kracht behouden en je helpen bij het bereiken van jouw spirituele doelen. Heb je vragen over het reinigen of opladen of kun je wel wat advies gebruiken? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je met alle liefde